Historische fruitmuur op Landgoed Scherpenzeel in ere hersteld

Historische fruitmuur Scherpenzeelwoensdag 10 juli 2024

Het lattenwerk op de historische fruitmuur is hersteld met donaties via SBNL Natuurfonds

In oktober 2023 hebben we een crowd funding gedaan voor het herstel van de historische fruitmuur op Landgoed Scherpenzeel in nauwe samenwerking met Tuinderij 't Struykgewas. Als je ziet hoe alles er nu bij staat, is dat geweldig om te ervaren.

Na maanden van voorbereiding is de muur afgelopen maart gerealiseerd. Allereerst is het lattenwerk bevestigd, zowel aan de muur als in de kas. Tegen de muur zijn perenbomen geplant en een meter of 10 voor de muur staan zogenaamde ‘step-over’ appelbomen. De boompjes zijn gelijk flink gesnoeid, zodat de mensen van de tuinderij zelf de leivorm kunnen bepalen. In de historische druivenkas zijn druivenranken geplant. Daarnaast staan er nog enkele nectarine- en perzikbomen.Nogmaals onze hartelijke dank voor alle bijdragen!

Het is een prachtige plek die het bezoeken meer dan waard is. Dat kan atlijd want er staat bijvoorbeeld een mooie picknickbank. Maar wat helemaal leuk is: zaterdag 10 augustus houden ze Open Dag!. Lees meer op de social media van 't Struykgewas en Plukatelier.

Historische fruitmuur 'Struykgewas

Ook een mooi project?

Heb jij ook een project dat een steuntje in de rug kan gebruiken? Kijk dan eens bij onze fondsen.

Wil jij ons steunen? 

Word donateur! Hier vind je alle informatie.

« Terug