Natuur om de Hoek

Natuur om de Hoek is ook van jou!

Het klinkt allemaal zo logisch: als je tijdens een fietstocht of wandeling geniet van het landelijk gebied in je eigen omgeving, zou je er dan ook niet aan willen bijdragen om het nog mooier te maken? Kleurrijker, gevarieerder, beter voor de biodiversiteit? In samenwerking met onder meer a.s.r. maakt SBNL Natuurfonds deze gedachte concreet in Natuur om de Hoek.

Nederland bestaat voor zo’n 20 procent uit beschermde natuur. Waar de biodiversiteit in de beschermde natuur nauwelijks nog stijgt – ondanks het vele geld dat daar naartoe gaat - is in het buitengebied bij agrariërs en landgoederen een wereld te winnen.

Landschapselementen

TaartgrafiekSinds de jaren ‘50 zijn veel landschapselementen uit het buitengebied verdwenen. De nadruk lag op het zo efficiënt mogelijk produceren van voedsel. Heggen, poelen en boomsingels verdwenen, sloten werden rechtgetrokken. Daarmee verdween veel biodiversiteit. Als landschapselementen weer een direct economisch nut hebben, komt dat de bestendigheid van het (boeren)bedrijf ten goede.

Jouw bijdrage telt!

Help mee met het vergroenen van jouw omgeving! Met jouw steun kunnen we agrariërs en landgoedeigenaren in jouw buurt helpen om hun land te verrijken met prachtige landschapselementen. Wil jij de natuur terugbrengen bij jou om de hoek? Steun Natuur om de Hoek op sbnl-natuuromdehoek.nl. Samen maken we het verschil!

Zelf een project aandragen?

Ben jij een boer of een andere particulier landeigenaar of -beheerder? Wil je investeren in de verbetering van de biodiversiteit, natuurwaarden en bodem- en waterkwaliteit van en op jouw land? Wil je landschapselementen zoals heggen en poelen terugbrengen of je agrarische grond vergroenen? Ben je bereid om samen te onderzoeken hoe we dit financieel mogelijk kunnen maken? Dan ben je bij Natuur om de Hoek aan het juiste adres!

Meer weten?

Lees de artikelen over Natuur om de Hoek uit Mijn Natuur Herfst 2023 en/of Mijn Natuur Winter 2023.

Heb je vragen of heb je een projectidee? Neem contact op via www.sbnl-natuuromdehoek.nl/contact of sbnl@sbnlnatuurfonds.nl.