Natuur om de Hoek

Natuur om de Hoek is ook van jou!

Het klinkt allemaal zo logisch: als je tijdens een fietstocht of wandeling geniet van het landelijk gebied in je eigen omgeving, zou je er dan ook niet aan willen bijdragen om het nog mooier te maken? Kleurrijker, gevarieerder, beter voor de biodiversiteit? In samenwerking met onder meer ASR maakt SBNL Natuurfonds deze gedachte concreet in Natuur om de Hoek.

Nederland bestaat voor zo’n 20 procent uit beschermde natuur. Waar de biodiversiteit in de beschermde natuur nauwelijks nog stijgt – ondanks het vele geld dat daar naartoe gaat - is in het buitengebied bij agrariërs en landgoederen een wereld te winnen.

Landschapselementen

TaartgrafiekSinds de jaren ‘50 zijn veel landschapselementen uit het buitengebied verdwenen. De nadruk lag op het zo efficiënt mogelijk produceren van voedsel. Heggen, poelen en boomsingels verdwenen, sloten werden rechtgetrokken. Daarmee verdween veel biodiversiteit. Als landschapselementen weer een direct economisch nut hebben, komt dat de bestendigheid van het (boeren)bedrijf ten goede.

Jouw bijdrage telt!

We maken het mogelijk voor iedereen in Nederland om bij te dragen aan natuur om zijn of haar hoek. Wil jij agrariërs en landgoedeigenaren helpen hun land te vergroenen met landschapselementen, steun Natuur om de Hoek dan eenmalig via Eenmalige gift - SBNL (sbnlnatuurfonds.nl)!

 

Meer weten?

Lees de artikelen over Natuur om de Hoek uit Mijn Natuur Lente 2023 en/of Mijn Natuur Winter 2022.

Heeft u vragen? Neem contact met op op via sbnl@sbnlnatuurfonds.nl