Activiteiten SBNL Natuurfonds

donateursdag 2017
Fotograaf: Peter van Houweling

Donateursexcursie 23-09-2017

De donateurs en bestuur en medewerkers van SBNL Natuurfonds kunnen terug kijken op een prachtige zonnige dag. Bij aankomst op landgoed Schovenhorst bij Hop-eest werd een ieder al verrast met een prachtig lichtspel door de bomen.

Na een voortreffelijk verzorgd lunchbuffet, vertelde voorzitter Frederik Nijpjes over de plannen van SBNL Natuurfonds en benadrukte hij het belang van onze donateurs en vrijwilligers. Coördinator Rini Smits vertelde over de bestemming van de dag: De Hut van Cartouche. Vele aanwezigen hebben goede herinneringen aan Arnold van der Wal en hun bezoeken aan de hut.

Daarna werd onder leiding van 4 voortreffelijke gidsen (Eline de Jong, Hans Ernsten, beiden voormalig bestuurslid van de A.F. van der Walstichting, Lennard Jasper van Staatsbosbeheer en Rini Smits) groepsgewijs de fietsexcursie naar de Hut gestart. Voor diegenen die nog even moesten wachten had Eline de Jong een prachtige fototentoonstelling met haar eigen werk ingericht, waar ze zelf een boeiend verhaal bij hield.

Onderweg naar de Hut werd regelmatig stil gestaan bij diverse bijzonderheden in het Speulder- en Sprielderbos. Zoals de Woudreuzen van 115 jaar oud en het Solse gat.

Hut van Cartouche

Halverwege de fietsexcursie was daar het hoofdoel: de Hut van Cartouche. Kees van der Wal haalde samen met de donateurs herinneringen op aan zijn bijzondere oom Arnold (Cartouche). Daarnaast werden de hersenen wat opgeschut met het maken van de natuurquiz, verzorgd door Joke Hendriks.

Na het bezoek aan de Hut werd er terug gefietst naar Hop-eest, via een andere route met nog meer bijzonderheden, voor een welverdiend drankje en hapje.

Al met al kijken we terug op een geslaagde dag.

En waar gaan we volgend jaar naartoe? Dat is nog een verrassing, maar in ieder geval ergens in het oosten van het land.