Fonds West-Gelderland

SBNL Natuurfonds lanceert dit jaar ook het Fonds West-Gelderland, welke mogelijk is gemaakt door een jaarlijkse bijdrage van een particulier. De particuliere schenker wil graag dat SBNL Natuurfonds ook de Veluwe en het rivierengebied kan bedienen wanneer aanleg en beheer van natuur en landschap aan de orde is.

15.000 euro beschikbaar voor landschapsprojecten in West-Gelderland in 2021

SBNL Natuurfonds trekt nu ook geld uit voor ondersteuning aan landschapsprojecten in Gelderland ten westen van de IJssel (de Veluwe, Rivierenland en Rijk van Nijmegen) dankzij een periodieke schenking. Dit fonds kan nog in volume toenemen als er meer partijen dit soort projecten een warm hart toedragen. Een schenking aan een ANBI is fiscaal vrij en daarom interessant om te overwegen.
Particuliere eigenaren van landgoederen en natuurterreinen, Agrarische Natuurverenigingen of andere organisaties op het gebied van natuur- en landschapsbeheer kunnen voor deze ondersteuning in aanmerking komen.

De aanvraagperiode voor 2021 is geopend. 

Wilt u op de hoogte blijven van onze fondsen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Geïnteresseerden kunnen tot eind september 2021 een aanvraag indienen voor een project. De belangrijkste eisen voor het project zijn dat het een blijvend effect op het landschap moet hebben en aantoonbaar moet aansluiten bij een bestaande behoefte. Daarnaast moet het project voldoen aan de projectcriteria.

De projectcriteria 2021 kunt u hieronder downloaden.

Via onderstaande link gaat u rechtstreeks naar het aanvraagformulier:

Voor meer informatie neem contact op met:

SBNL Natuurfonds, Maarsbergseweg 53a, 3956 KV Leersum
Tel. 0318 57 83 57
E-mail: sbnl@sbnlnatuurfonds.nl

Het project dat in 2019/2020 een bijdrage krijgt uit het Fonds West-Gelderland:

Beukenhaag in park Scherpenzeel
Het Huis Scherpenzeel ligt middenin het gelijknamige dorp. Van daaruit loopt via het huispark en het landschapspark een wandelroute naar een theekoepel.  De zogeheten ‘Overtuin’ in het landschapspark is aan herstel toe. Er wordt onder meer een beukenhaag aangeplant.

Dankzij het fonds is hiervoor 1.600 euro beschikbaar.