Willem Schimmelpenninck neemt afscheid als directeur

Willem-122.jpg

© Hester Heleen Fotografie

vrijdag 18 december 2020

Willem Schimmelpenninck van der Oije neemt afscheid als directeur van SBNL Natuurfonds. Hij blijft wel verbonden aan onze organisatie en treedt toe tot het bestuur.

Sinds 2019 hield Schimmelpenninck van der Oije zich bezig met het opzetten van een nieuwe strategie en structuur voor SBNL Natuurfonds. Deze vernieuwing was nodig om de uiteindelijke transitie van onze organisatie naar een fondsenwerver en fondsbeheerder te kunnen voltooien. Met het geld uit bestaande en nieuwe fondsen wil SBNL Natuurfonds uiteindelijk in heel Nederland particuliere initiatieven voor natuur- en landschapsontwikkeling in het landelijk gebied financieel ondersteunen.

Nu de structuur staat en de eerste stappen op de ingeslagen weg zijn gezet, geeft Willem Schimmelpenninck van der Oije het directeursstokje over aan een opvolger die zich actief moet gaan inzetten om nieuwe fondsen te werven voor onze organisatie. Schimmelpenninck van der Oije: ‘Met het aanstellen van de captains voor de geefkringen in Brabant en Utrecht is de uitrol van de nieuwe strategie gestart. Mijn opvolger kan in feite op een rijdende trein springen. Zelf kijk ik uit naar het ondersteunen en begeleiden van dit proces vanuit mijn rol als bestuurder.’

Totdat een opvolger van Willem Schimmelpenninck van der Oije is gevonden, zal bestuurslid Albert Schimmelpenninck de dagelijkse aansturing van het kantoor oppakken.

De contactgegevens van Albert Schimmelpenninck zijn:

« Terug