Mijn Natuur Lente 2023 verschijnt binnenkort

_96A9156- Scholekster_IvB.jpg

©Ingrid van Biljouw

donderdag 16 maart 2023

Donateurs en abonnees van Mijn Natuur ontvangen in de loop van volgende week het lentenummer van Mijn Natuur op de mat.
Zoals altijd is het blad gevuld met mooie verhalen en zeker zo mooie foto's.

01 Voorpagina_Lente-2023Wat kunt u zoal verwachten?

‘Vogel van het jaar’ scholekster holt achteruit
Wat is er aan de hand met de scholekster? De aantallen broedvogels en overwinteraars hollen achteruit, harder dan bij de andere weidevogels. Als dit tempo doorzet, is de scholekster over 25 jaar een grote zeldzaamheid. Meer aandacht, vooral voor het overleven van kuikens, maar ook meer onderzoek en meer maatregelen moeten het tij keren.

171.150 euro voor voorlopers Natuur om de Hoek
SBNL Natuurfonds beleefde donderdag 23 februari een hoogtijdag in het prachtige Paviljoen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Vertegenwoordigers van 17 projecten ontvingen er in totaal voor €171.150 aan ondersteuning.  Van riettelers tot een klooster en van weidevogelbeschermers tot heggenplanters.

Veel van de projecten zouden ook perfect passen binnen het nieuwe initiatief ‘Natuur om de Hoek’ van SBNL Natuurfonds, vertelde directeur Manja te Velde enthousiast. ‘Het is fantastisch wat jullie doen’, prees zij de vertegenwoordigers van de projecten. Lekker lokaal en gericht op het versterken van natuur en landschap in het buitengebied.

Onderzoek ontrafelt mysteries in het moeras
Vermoord, verdwaald, verdronken of ritueel geofferd. Eén ding staat vast: als je dode lichaam in het hoogveen wordt teruggevonden, waren je laatste minuten niet erg gelukkig. Een uniek, internationaal onderzoek zet vondsten van veenmummies en -skeletten in een nieuw daglicht. Landschapsarcheoloog Roy van Beek (WUR): ‘Hoogveenlandschappen zijn niet alleen belangrijke natuur, maar vormen ook cultuurhistorisch belangrijke archieven. Door de werking van het veen en de natte omstandigheden zijn voorwerpen en menselijke resten vaak ontzettend goed bewaard.’

Nieuwsgierig en nog geen abonnee?
Geef u op via https://www.sbnlnatuurfonds.nl/mijn-natuur

Of geef een abonnement cadeau!
Dat kan via https://www.sbnlnatuurfonds.nl/geef-een-abonnement-cadeau

« Terug