Het winternummer van Mijn Natuur

IMG_0861.jpegdinsdag 13 december 2022

Donateurs en abonnees kregen rond 12 december het Winterummer van Mijn Natuur in de brievenbus. Het blad is wederom gevuld met mooie foto's en verhalen. Wat kunt u zoal verwachten?

O.a. de volgende verhalen komen aan bod:

Mijn Natuur Winter 2022 1


SBNL lanceert een nieuw platform: Natuur om de Hoek
Het klinkt eigenlijk allemaal zo logisch: als je tijdens een fietstocht of wandeling geniet van het landelijk gebied in je eigen omgeving, zou je er dan ook niet aan willen bijdragen om het nog mooier te maken? Kleurrijker, gevarieerder, beter voor de biodiversiteit? In samenwerking met onder meer ASR maakt SBNL Natuurfonds deze gedachte concreet in Natuur om de Hoek.

Het Burgerbos, een eigen plekje onder de zon
Het is plantdag in het Burgerbos in het Limburgse Reuver, de tiende alweer. Op een plantdag komen alle mensen die bij Stichting Burgerbos een boom hebben besteld op het weitje bijeen om hun nieuwe boom te planten. Er zijn herinneringsbomen (als aandenken voor een dierbare), familiebomen (als symbool voor de familieband), bomen voor de geboorte van een kind of kleinkind en bomen met een algemenere boodschap.

Als je kinderen leuke natuuractiviteiten aanbiedt, krijg je ze wel mee
Ooit van de sleedoornpage gehoord? Voor basisschoolleerlingen in Steenwijk is deze zeldzame en beschermde vlinder een begrip dankzij een bijzonder lesprogramma. SBNL Natuurfonds ondersteunde via het Van Hemertfonds dit project, dat de jeugd speels en educatief in contact brengt met de natuur.
Kinderen en natuur zijn geen vanzelfsprekendheid meer. Een deel van de jeugd zit veel liever binnen te gamen op een mobieltje of te kijken op een laptop. Ook sommige ouders houden hun kinderen liever uit de natuur. Ze zouden er maar vies van kunnen worden. Michael de Groot uit Zoetermeer merkt het bij de lesprogramma’s die hij opzet voor basisscholieren. ‘Een zorgelijke ontwikkeling. Het is toch wezenlijk dat kinderen naar buiten gaan. Dat ze er spelen en kennis maken met de natuur’, geeft hij aan. ‘Waarom? Je hoeft de krant maar open te slaan om te zien dat het klimaat en de natuur bedreigd worden.’

Nog geen abonnee? Geef u op via 
https://www.sbnlnatuurfonds.nl/mijn-natuur

Of geef een abonnement cadeau! Dat kan via 
https://www.sbnlnatuurfonds.nl/geef-een-abonnement-cadeau

« Terug