Na 2 jaar weer een donateursdag!

1Y6A6150_10MB.jpg

Slot Roggebot is het kloppend hart van het landgoed. Het gebouw is gerealiseerd met ecologische strobouw als uitgangspunt. ©Pie Aerts

13-09-2022 15:06

Op 8 oktober - iets later in het jaar dan gebruikelijk - vindt dit jaar de donateursdag van SBNL Natuurfonds plaats op landgoed Roggebotstaete ten oosten van Dronten. Dit gebied ontstond in 1957, toen het Roggebotzand onderdeel werd van het nieuwe land van Flevoland. Het landgoed werd ontworpen in 2005.

Inmiddels heeft Roggebotstaete een nieuwe naam: Yūgen Forest X Roggebotstaete. Naast de bestaande stichting is er nu ook een maatschappelijke BV. Met als doel de biodiversiteit op het landgoed te verhogen en mensen te verbinden met regeneratieve natuur in alle opzichten. Medeoprichter Selfa Verlaat: ‘Wij geloven dat wij als mens echt een plek hebben in de natuur. Die hoeft er niet per se slechter op te worden, omdat wij mensen er zijn. We zoeken juist naar een antwoord op de vraag: hoe laat je het land zo achter dat het er mooier op wordt?’

In het komende nummer van Mijn Natuur - verschijnt rond 24 september - besteden we uitgebreider aandacht aan dit unieke landgoed.

Wilt u met eigen ogen zien hoe dit landgoed er uit ziet? 
U kunt zich aanmelden voor de donateursdag - tot 1 oktober - door te bellen naar 0318 57 83 57 of te mailen naar sbnl@sbnlnatuurfonds.nl.

Deelname kost € 37,50 per persoon – helaas ontkomen ook wij niet aan een prijsverhoging t.o.v. vorige edities.
Wij vragen u het deelnamegeld vooraf te voldoen op IBAN
NL97 RABO 0158 7442 41 ten name van SBNL Natuurfonds te Leersum.
Graag onder vermelding van donateursdag 2022 aangevuld met uw relatienummer of uw postcode + huisnummer.
Na aanmelding ontvangt u van ons (eind september) een bevestiging met een routebeschrijving en het definitieve programma.

Honden zijn welkom - mits aangelijnd.

« Terug