BN De Stem: Treehunter op de bres voor de Troeteleik

RobMcBride.jpgdonderdag 21 februari 2019

De Troeteleik is in de running voor de titel Europese Boom van het Jaar. Rob McBride reist deze weken langs een groot aantal plekken in Europa waar de deelnemende bomen staan. Om aandacht te vragen voor het belang en waarde ervan. En om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen hun stem uitbrengen in de Europese boomverkiezing. “Eigenlijk zouden alle Nederlanders op deze eik moeten stemmen.”

Staande op het nabijgelegen viaduct, met uitzicht op de eik, zei hij: “Het is een fantastische boom. Het gaat om een symbool van veerkracht, een symbool van hoop dat we als mensen kunnen samenleven met de natuur in plaats van deze de hele tijd te vernietigen. Op mijn trip langs de vaak bedreigde bomen ontmoet ik veel kinderen, net als hier. Zij zijn de symbool van hoop.”

Jongeren

Hij refereerde aan de klimaatstakingen van jongeren: “Door daar aan mee te doen, realiseert de jeugd zich dat mensen van mijn leeftijd niets doen om te planeet te redden. Wij moeten veranderen. Het is een tijd voor herbezinning.”
Dat het een hoop geld kost om de Troeteleik te sparen, zegt McBride niks. “Er zijn zoveel projecten die geld kosten. Soms moeten we staan voor de natuur en zeggen dat behoud ons wat waard is.”

Zijn verhaal werd 19 februari ondersteund door leerlingen van groep 7 van de Bredase basisschool Dirk van Veen die een gezongen ode aan de boom ten gehore brachten.

Wilt u het hele artikel van Gerlach Horstenbach in BN DeStem lezen volg deze link.

Stemmen

Frisse lucht is veel meer waard dan een miljoen zongen de kinderen van basisschool Dirk van Veen. (Wilt u het horen? zie link naar YouTube) Ondersteun deze oproep met uw stem op de Troeteleik!

STEM

N.B. Vanaf 22 februari verdwijnt de stemmenteller uit beeld. U kunt echter blijven stemmen tot 28 februari!

« Terug