Weidevogelplatform op 8 maart a.s.

tureluur951_Menop.jpg

Fotograaf Hans Menop

woensdag 20 februari 2019

Wij nodigen u graag uit voor ons weidevogelplatform op vrijdag 8 maart 2019 aanvang 19.30 uur in de Schakel te Nijkerk.
Wim Tijsen, in het dagelijks leven projectmedewerker Boerenlandvogels bij Landschap Noord-Holland, houdt een presentatie over 'het intieme leven van de Tureluur'.

De presentatie gaat over het leven in al zijn facetten van de Tureluur, een kwetsbare vogelsoort van de Rode Lijst. Hoe en waar leven ze, hun balts- en broedgedrag, hun voorkeuren waar te broeden, trek en overwintering, ook van de kuikens etc. met o.a. filmpjes en geluiden. Hoe doe je onderzoek en de resultaten daarvan. Wat leuke verhalen over individuele vogels en paartjes met hun (eigen)aardigheden en tenslotte over de broedbiologie aan de hand van een onderzoek met de transponders in samenwerking met het Max Planck instituut.
We sluiten traditioneel af met een drankje en een hapje, om iedereen de gelegenhied te geven ervaringen uit te wisselen.

Al met al denken wij dat het weer een ouderwets leuke, interessante avond gaat worden voor iedereen die van weidevogels houdt. Bent u ook van de partij?

Wij hopen op een grote opkomst. De entree is gratis. Wilt u ons uiterlijk maandag 4 maart 2019 laten weten of u erbij wilt zijn? Introducées zijn ook van harte welkom! U kunt dit melden via de telefoon (0318 – 578357) of per e-mail (sbnl@sbnlnatuurfonds.nl).

« Terug