Beplanting op voormalige spoordijk herstelt zich goed.

2015 spoordijk.jpgwoensdag 16 september 2015

Na twee jaar van zoeken, overleg en rekenen kon het afgelopen voorjaar gestart worden met het afzetten van de beplanting op een deel van de voormalige spoorlijn Oudelande- Borsele. Een gedeelte spoordijk ingeklemd tussen een brede watergang en lager gelegen landbouwgronden met ingezaaid gewas.

Naast Eik Es en hier en daar een Berk bestond de beplanting uit snel groeide ( dikke en hoge ) wilgen afgewisseld door een enkele populier. Met name de wilgen en populieren vormden door hun schaduwwerking een overlast op de aanliggende landbouwpercelen. En vanwege hun formaat ook niet meer hanteerbaar voor onze reguliere vrijwilligers.

Dank zij de ondersteuning van Houthandel Silvertand en Vandervelden bosbouw is deze lastige klus geklaard. Zagen en uitrijden over de voormalige spoordijk. Met zorg voor de overblijvende beplanting.

Na een half jaar komt er zicht op het eindbeeld. Eiken en Essen die als overstaanders nu de ruimte hebben om in de komende decennia een mooie kroon te gaan vormen. Met daaronder kruiden en struweel waar kleinwild volop dekking voedsel en broedgelegenheid kan vinden.

« Terug