Aftrap Europese Boom van het Jaar verkiezing

Rob Visser 159.jpg

©Rob Visser

donderdag 16 januari 2020 16:40

Treehunter Rob McBride start zijn tour op 28 januari bij De Heksenboom van Zwarte Kaat in Bladel. Hij gaat langs alle 17 Europese bomen, die afgevaardigd zijn door de deelnemende landen.
Daarmee gaat de campagne voor de Europese Boom van het Jaar verkiezing van start.

’s Ochtends halen we, als het weer het toelaat, op de fiets de kinderen van groep 8 van de Fransiscusschool op en gaan daarmee naar de Heksenboom. Daar wordt samen met Rob een ingestudeerd lied gezongen. Daarna terug naar de school waar Rob als herinnering een zaailing van de Heksenboom aanbiedt aan de directeur. 
De kinderen van groep 8 hebben ook tekeningen gemaakt van de Heksenboom. Rob McBride kiest hier de 3 meest aansprekende tekeningen uit, die mee gaan naar Brussel. De tekeningen (van alle deelnemende landen) worden tentoongesteld tijdens de feestelijke bekendmaking van de Europese Boom van het Jaar.

’s Middags wordt Rob verwacht op het Pius-X College alwaar hij aan de brugklassers van het TTO (Twee Talig Onderwijs) een gastcollege geeft als afsluiting van hun bomenproject. Ook hier wordt als dank voor de medewerking een zaailing van de Heksenboom overhandigd.

Vanaf 1 februari kan gestemd worden via www.boomvanhetjaar.nl. Op de homepage vindt u vanaf die datum een button naar het stemformulier.

 

« Terug