Open huis Natuurpark Kronenkamp op 29 juni

JdeWstudios_Natuurpark Kronenkamp_0004.jpg

©JdeW studios

woensdag 15 mei 2019 10:15

Natuurpark Kronenburg in Neede kreeg in 2018 6.000 euro toegezegd vanuit het Van Hemert tot Dingshof-Coldeweij Fonds voor de aanleg van een vleermuizenverblijf voor in de voormalige waterzuiveringsinstallatie. Het verblijf wordt gecombineerd met een expositie over vleermuizen die in een ander gebouw wordt ondergebracht.

De gemeente Berkelland heeft eind 2016 besloten, na een leegstand van 15 jaar, de locatie van de voormalige waterzuiveringsinstallatie in Neede in erfpacht te geven aan de Stichting Natuurpark Kronenkamp i.o. En per mei 2018 heeft de daadwerkelijke overdracht plaatsgevonden. Ondertussen is het terrein opgeschoond en zijn gebouwen aangepast voor een nieuwe functie. Het geheel heeft de status van gemeentelijk monument gekregen.

Een voormalige filter wordt in gebruik genomen als ontmoetings-/bezoekersruimte voor sociaal-culturele activiteiten, educatieprogramma’s en exposities. Andere bouwwerken zijn / worden geschikt gemaakt als winterverblijf voor vleermuizen, tuinwerkplaats en een 360 graden theater.  Met overtollig grond en zand is een uitkijkheuvel gemaakt met in de flank een openlucht klaslokaal. De spontaan ontstane begroeiing is zoveel mogelijk gehandhaafd.

Met de ingebruikname van het ontmoetings-/bezoekerscentrum wil Natuurpark Kronenkamp de locatie open stellen. U bent welkom op de open dag zaterdag 29 juni, van 11.00 tot 15.00 uur.

Meer informatie over het Natuurpark Kronenkamp:

www.natuurparkkronenkamp.nl  

« Terug