Open dag op De Vlaminckhorst 8 juni onder het motto: cultureel erfgoed geef je door!

Vlaminckhorst_DJI_0089.JPGdonderdag 09 mei 2019 12:25

In de Provinciale Overijsselsche en Zwolsche Courant van 4 mei 1932 lezen we: “Morgen wordt alhier een groot nationaal zangconcours gehouden op het landgoed ‘De Vlaminckhorst’. Dit concours is uitgeschreven door de gemengde zangvereniging ‘Advendo’ alhier, ter gelegenheid van het 12½ -jarig bestaan. Aan dit concours zullen deelnemen pl.m. 800 zangers van 14 verenigingen."
Het zijn de aanvangswoorden van de aankondiging van de openingsavond van een verrassend groots opgezet zangconcours in de dertiger jaren in Heino op deze historische plek; een voor die tijd cultureel evenement van importantie.
Met een knipoog naar toen wordt nu, ruim 80 jaar later, op erve De Vlaminckhorst een ‘open dag’ gehouden op een moment dat de restauratie bijna is voltooid.

Gevarieerd programma
Er is een gevarieerd en informatief programma samengesteld met voor elk wat wils. U kunt korte inleidingen bijwonen over de geschiedenis van de Vlaminckhorst, de ontwikkeling van het landschap of over het proces van restauratie en verduurzaming. De fotoclub Heino presenteert een overzicht van de bouwval die het was tot het huidige resultaat. U kunt rondkijken op het erf, spreken met de restaurateurs van bouwbedrijf Hoppen, of deelnemen aan een rondleiding door de Engelse tuin en ook van nabij het resultaat bekijken van de laanbeplanting en het herstel van bosranden en bos, waaraan het Van Hemert tot Dingshof-Coldeweij Fonds, onder beheer van SBNL Natuurfonds, een bijdrage heeft geleverd.  
Verder zijn de Bijenvereniging Heino e.o., heemkundevereniging Omheining, Stichting Duurzaam Heino en heemkunde kruidentuin Allegaardje present.
Het geheel wordt afgewisseld met zang en muziek en afgesloten met een concert om 15.30 uur door Heino Vocaal en Ons Genoegen zoals dat ook heeft plaatsgevonden in 1932.

U bent van harte welkom op deze open dag!

Voor meer informatie: https://www.vlaminckhorst.nl/  of pdf programma

« Terug