Van de voorzitter

winterlandschapMPflug_4489.JPGdonderdag 20 december 2018 18:04

Gebruikelijk kijken we even terug hoe het afgelopen jaar verlopen is, om te zien wat goed was en wat beter kan.
Begin 2018 is de voormalige Stichting de Eik overgegaan in Fonds de Eik en een onderdeel geworden van SBNL Natuurfonds.
Albert Schimmelpenninck is als voormalig bestuurslid van de Stichting toegetreden tot het bestuur van SBNL Natuurfonds.

Op de zeer mooie locatie, kasteel Vorden, zijn de bijdragen uit het Van Hemert tot Dingshof-Coldeweij Fonds uitgereikt aan verschillende projecten die Oost-Nederland verder zullen verfraaien. Het was weer boeiend en ook leerzaam om de verschillende projecten toegelicht te krijgen. Op deze wijze wordt er ook veel kennis uitgewisseld.

De donateursdag op Lankheet was geweldig georganiseerd. Ons team maar ook zeer zeker de directie van het landgoed hebben er een zeer geslaagd geheel van gemaakt. Het was een gezellige en leerzame dag waarbij de zon ook zijn best deed.

De verkiezing van 'De Boom van het Jaar' is door SBNL Natuurfonds voor het eerst georganiseerd. Met behulp van het dagblad Trouw heeft Maaike Brasz samen met haar collega’s een huzarenstukje geleverd. De winnaar, 'de Troeteleik' uit Noord-Brabant, gaat nu meedingen naar de prijs van 'De Boom van het Jaar in Europa'. U gaat hier zeker nog van horen de komende tijd.

Fonds de Eik heeft ook dit jaar weer een Wilddiner georganiseerd samen met Dorhout Mees. Men kon tafels reserveren voor eigen gasten. Een groot deel van de opbrengst ging naar Fonds de Eik, met dank aan Dorhout Mees.

Inmiddels zijn er een aantal initiatieven om tot een tweetal nieuwe fondsen te komen. Mijn verwachting is dat de fondsen in 2019 gerealiseerd kunnen worden. 
In het proces om SBNL Natuurfonds verder uit te bouwen als fondsenwervende organisatie heeft het bestuur besloten een vacature te openen voor de functie van directeur. Uit een groot aantal sollicitanten heeft het bestuur de heer Willem Schimmelpenninck van der Oije uitgekozen.
Willem zal zich in het voorjaarsnummer van Mijn Natuur aan u voorstellen.

Ik dank mijn medebestuurders en de vele vrijwilligers die zich het afgelopen jaar belangeloos hebben ingezet voor SBNL Natuurfonds. Echter zonder het personeel was het niet mogelijk geweest ook van 2018 een goed jaar te maken voor SBNL Natuurfonds. Simone, Maaike, Rini en René bedankt.

Zo terugkijkend naar het bijna afgelopen jaar krijg ik alweer zin in het jaar 2019. Ik wens u en uw geliefden een mooie Kerst en een goed en gezond 2019 toe.

Frederik Nijpjes, voorzitter

 

« Terug