Herfstexpositie Pieter Verstappen in Meijel

specht3 (Large).jpgdonderdag 01 november 2018 15:00

In de voormalige sluiswachterswoning aan de Kanaaldijk 3 te Meijel houdt Pieter Verstappen(1952) zijn jaarlijkse herfstexpositie onder de noemer ”Focus on Nature”. De expositie is te bezoeken op 9-10-11 november vanaf 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Wij kunnen u aanraden het bezoek aan het atelier te combineren met een wandeling langs de Helenavaart, één van de mooie terreinen van SBNL Natuurfonds. Dit terrein is gemakkelijk bereikbaar vanaf Meijel. In het gebied lopen diverse wandelpaden, zowel grotendeels langs de Helenavaart als via de struinroutes van de Stichting VEEN. Via de link kunt u een wandeling downloaden.

Verstappen, opgegroeid in Meijel, zegt het volgende: “Natuur is overal rondom ons te zien. Alleen.. je moet er oog voor hebben .Natuur moet je léren zien. Natuur is en blijft een beleving”. Het staat nu met alle vervuilingen die er zijn, volop in de belangstelling. Het is goed dat we er van bewust gemaakt worden hoe kostbaar die natuur is. Dat Verstappen zich bewust met die natuur bezig houdt uit zich in reacties op zijn werk vanuit binnen/buitenland.  Het schilderij “Wulpen” van Verstappen dat vorig jaar geselecteerd werd voor de prestigieuze tentoonstelling “Birds in Art”  heeft aldaar de 2e selecte doorstaan en is geselecteerd voor de tour door toonaangevende natuurmusea. Het aantal deelnemers is een selectie groep. Verstappen is er trots op dat hij er weer bij is.

Tijdens  de tentoonstelling” Focus on Nature”  neemt Verstappen u mee naar  de natuur in al zijn  facetten. Zo kunt u er Realistische schilderijen en aquarellen zien zoals u die van Verstappen gewend bent . Landschappen en het dier in zijn natuurlijke omgeving of een close up. Soms lijkt het alsof je er midden in staat .Op dit moment is er vanuit hem iets meer hang naar het moderne /abstracte werk en naar de beelden . Hij is op zoek naar de verfijning en de verdieping van thema . Hierbij is de uitkomst steeds verrassend. De kunst is om soms met een gewaagd pallet er een krachtig  geheel van te maken.

Gedurende deze tentoonstelling is de documentaire “Circle of Wildlife Art”, gemaakt door amateurcineast G. Koenen uit Horst, doorlopend te zien .Deze documentaire  werd tijdens de Limburgse filmdagen betiteld als sterke documentaire.

www.pieterverstappen.com

 

« Terug