Donateurs zijn van harte uitgenodigd op landgoed Het Lankheet in Haaksbergen op zaterdag 29 september

lankeet02.jpgdonderdag 02 augustus 2018 12:09

Gastheer en beheerder Eric Brinckmann zal zijn gasten met enthousiasme verwelkomen. Landgoed Het Lankheet is een bosrijk gebied van 500 hectare, afgewisseld met heide, vennen, historische boerderijen en hooilanden. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot het jaar 1188.

Historie en innovatie hand in hand op landgoed Het Lankheet

Het landgoed heeft een bijzondere bostuin, waarvan het Van Hemert tot Dingshof-Coldeweij Fonds (onderdeel van SBNL Natuurfonds) de helft van de kosten voor haar rekening nam. Deze educatieve bostuin met zowel fruit- als notenbomen, een hectare groot, is gebaseerd op de principes van de permacultuur: de natuur zoveel mogelijk zijn gang laten gaan en er mee werken bij andere teelten.

De excursie begint met een wandeling vanaf de parkeerplaats langs de beek met vistrappen. Zij verzamelen uiteindelijk bij de houtschuur. Daar begint de excursie met een lunch, waarna de bezoekers uitleg krijgen over de historie van het landgoed. Gidsen nemen de gasten mee het terrein op. Wie wil wandelen, mag wandelen. De rest gaat met het historische schuitje over de beek. De gidsen laten de bezoekers kennismaken met de vier historische functies van het landgoed: vloeien, varen, malen en vissen. Ze krijgen uitleg over de waterzuiveringsfunctie van het terrein. Via de proeftuin in het bos gaat de wandeling weer terug. Daar wacht een afsluitende borrel.

Donateurs van SBNL Natuurfonds kunnen zich tot 1 september aanmelden voor de excursie.
Dat kan via sbnl@sbnlnatuurfonds.nl of telefonisch: (0318) 57 83 57.
De donateursdag begint om 12.00 uur met een lunch en eindigt rond 17.00 uur. De kosten bedragen 35 euro per persoon. Introducés zijn ook dit jaar weer van harte welkom.
Het terrein is jammer genoeg ongeschikt voor mindervaliden.

Meer informatie over het landgoed kunt u lezen in het zomernummer van Mijn Natuur op pagina 16-17. Of kijk op hun website: http://www.hetlankheet.nl

« Terug