50.000 euro beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek

_96A3405-Sabelsprinkhaan_IvB.jpgvrijdag 02 maart 2018 13:26

SBNL Natuurfonds stelt 50.000 euro beschikbaar uit het Nora Croin Michielsen Fonds voor wetenschappelijk onderzoek in en beheer van natuurterreinen.

SBNL Natuurfonds ontving in 2013 een nalatenschap van ecologe Nora Croin Michielsen uit Barchem (Achterhoek). Twee jaar later is er een fonds op haar naam ingericht. Vanuit dit fonds wordt in 2018 opnieuw geld beschikbaar gesteld voor een door SBNL Natuurfonds goedgekeurd wetenschappelijk onderzoek in de natuur. 

In 2016 zijn de beschikbare gelden toegewezen aan twee verschillende projecten. Een deel van het geld ging naar een project om de overdraagbaarheid van vossenziekten op honden en mensen te onderzoeken. De rest werd toegewezen aan een project om de overlevingskansen van weidevogels in Noord-Holland te onderzoeken aan de hand van de aanwezige insectensoorten in verschillende graslandschappen.

Om aanspraak te maken op een uitkering uit dit fonds in 2018, kunnen belangstellenden hun aanvraag tot 30 april van dit jaar indienen bij SBNL Natuurfonds. De aanvraag moet aansluiten op de projectcriteria welke naast het format op de website te vinden zijn. 

Meer informatie:

https://www.sbnlnatuurfonds.nl/nora-croin-michielsen-fonds

Of neem contact op met Maaike Brasz, bel 0318 57 83 57 of mail naar m.brasz@sbnlnatuurfonds.nl

« Terug