Het voorjaar komt eraan, tijd voor Faunamengsels van SBNL Natuurfonds

DSCF8303.JPGvrijdag 02 maart 2018 13:16

In 2001, het tweede jaar van onze campagne Groene Aders, is SBNL begonnen met de promotie van faunamengsels. Geschikt om op diverse grondsoorten in te zaaien op overhoekjes, stukjes grond die niet of nauwelijks interessant zijn voor landbouwproductie. Maar daarom juist belangrijk voor het wild, zorgend voor wat extra voedsel en beschutting.

Het afgelopen jaar is in de media uitgebreid aandacht besteed aan de sterke teruggang van insecten in de vrije natuur. Er wordt in diverse richtingen naar een schuldige gewezen, maar in het algemeen kun je stellen: het is een verlies van biodiversiteit ten gevolge van het verlies van biodiversiteit!
Een vicieuze cirkel, die we kunnen proberen te doorbreken door zelf voor meer diversiteit te zorgen.

Onze mengsels zorgen in het voorjaar voor een bloeiende start waar insecten hun voedsel halen en op hun beurt als voedsel dienen voor de jongen van akker- en weidevogels.
Onder het motto: iets is beter dan niets, nodigen we u uit om op zoek te gaan naar ongebruikte hoekjes om te zaaien. Een eenvoudig mengsel van Gele mosterd, Boekweit en Phacelia zorgt al snel en bijna tot aan de eerste nachtvorst in het najaar voor dekking en bloei.

Deze samenstelling wordt – op grond van praktijkonderzoek – ook aanbevolen door de Engelse wildbeheerorganisatie Game Conservacy. In totaal is in 2017 ruim 1.200 kilo van het biotoopmengsel verkocht. Het jaar daarvoor was dat nog 1.000 kilo. 1.200 Kilo staat garant voor een twee meter breed bloemenlint van 120 kilometer lengte!

Zie ook: https://www.jagersvereniging.nl/jagers-en-grondeigenaren-kleuren-landschap-zaai-biotoopmengsel/

Naast dit 'instap-mengsel' heeft SBNL Natuurfonds met onze leverancier Hofman Agrarische producten enkele specifieke mengsels ontwikkeld voor bv haas, ree en patrijs.

Wilt u meer informatie, vraag dan onze gratis brochure en prijslijst aan.

Bestellen kan eenvoudig via sbnl@sbnlnatuurfonds.nl.

 

 

 

« Terug