Van de voorzitter

Nijpjes_Fred_PvH_DSCN5425.jpgwoensdag 20 december 2017 11:04

Het jaar 2017 loopt tegen het einde.
Een moment om even terug te kijken, waar we trots op zijn en welke wensen we voor 2018 hebben.

In 2016 heeft het bestuur besloten dat SBNL zich volledig gaat richten op het zijn van een veilige haven voor particulier eigendom en het verkrijgen van fondsen. Met als ultiem doel projecten financieel te ondersteunen om zo de particuliere beheerders en gebruikers van het buitengebied dichter bij elkaar te brengen.
In 2017 is deze keuze van het bestuur verder uitgewerkt. Met behulp van een extern bureau heeft de staf en bestuur van SBNL de presentatie van ons SBNL aangepast.

Vol trots hebben we het winternummer van Mijn Natuur weer bij u in de brievenbus laten bezorgen. Alweer de derde.
Het redactieteam is er met veel inzet in geslaagd een prachtig blad te maken dat moet bijdragen aan het verder bekend maken van SBNL. 

SBNL is in dit jaar omgedoopt tot SBNL Natuurfonds. Ook onze vertrouwde patrijs is, enigszins gestileerd, weer terug in ons logo. De patrijs die wij zien als de graadmeter van aanwezige biodiversiteit. Als het goed gaat met de patrijs gaat het goed met het landelijk gebied.

We werden blij verrast met de nominatie in de NRC Charity Awards 2017. Als goed doel werd er voor ons een communicatiecampagne ontwikkeld door twee aanstormende talenten van de Willem de Kooning Academie uit Rotterdam. De campagne van SBNL Natuurfonds is op 8 augustus 2017 op een dubbele pagina in NRC en NRC Next gepresenteerd. Het doel was, om aan het grote publiek duidelijk te maken, dat veel gebruikers van het landelijk gebied een speciale binding hebben met een plek. En dat het beheer hiervan niet vanzelf gaat. 

Als bestuur hebben we afscheid genomen van Theo Meijer en Erik Somsen. We hebben als SBNL Natuurfonds veel kunnen profiteren van hun kennis en netwerken, waarvoor onze dank. Beide heren zijn opgevolgd door Eugène van Bouwdijk Bastiaanse en Maarten van Dam.

Dit jaar hebben de besturen van de Stichting de Eik en SBNL Natuurfonds besloten De Eik per 01-01-2018 op te laten gaan in SBNL Natuurfonds als Fonds de Eik. Albert Schimmelpenninck treedt dan als bestuurslid van de Stichting de Eik in het bestuur van SBNL Natuurfonds. 

Onze oud-directeur, René Munsters, is ons gaan ondersteunen bij het oprichten van nieuwe fondsen en het zoeken naar verbindingen met bestaande fondsen om zo nog meer particulier initiatief bij het beheer van het landelijk gebied te ondersteunen. 

U, als donateur en/of vrijwilliger, helpt ons reeds daarbij en ik hoop ook in 2018 op uw steun te mogen rekenen. 

Het bestuur en personeel van SBNL Natuurfonds wensen u en uw geliefden een vreedzame Kerst en een goed en gezond 2018 toe.

« Terug