Excursie voor SBNL-donateurs

C-1OOSTERMAET-IMG_3404.jpgdonderdag 02 november 2017 12:59

Speciaal voor donateurs van SBNL Natuurfonds en hun familieleden heeft de stichting IJssellandschap op zaterdag 18 november, om 15.00 uur, een excursie uitgezet op landgoed de Oostermaet tussen Bathmen en Lettele. Daarin ligt onder andere de eendenkooi, die met financiële hulp van het Baron en Baronesse Van Hemert tot Dingshof–Coldeweij Fonds in oude luister is hersteld.

'Die eendenkooi was helemaal dicht gegroeid. Nu is hij helemaal schoon gezaagd. Via bruggetjes kan iedereen erdoor wandelen. Een prachtig en rustig hoekje. Nog niet al teveel ontdekt door wandelaars. Daar moeten we werk van maken', vertelt Gerben Visser van stichting IJssellandschap. Hij wil het watersysteem ook weer laten aansluiten op de wetering. Dan is het helemaal hersteld. Een parel aan de kroon van IJssellandschap.

De excursie start 18 november om 15.00 uur. Het  is een flinke wandeling van 1,5 uur door oneffen terrein, u moet dus goed ter been zijn.
Aanmelden kan via sbnl@sbnlnatuurfonds.nl of 0318 57 83 57. Na aanmelding ontvangt u informatie waar het verzamelpunt is.

 

 

 

« Terug