Aanvraagperiode 2017 Van Hemert tot Dingshof-Coldeweij Fonds geopend

De Barkel_IMG_5118.JPGwoensdag 09 augustus 2017 10:48

SBNL Natuurfonds trekt dit jaar 75.000 euro uit voor ondersteuning aan landschapsprojecten in Overijssel en het gebied ten oosten van de IJssel in Gelderland (Achterhoek en Liemers).  Particuliere eigenaren van landgoederen en natuurterreinen, Agrarische Natuurverenigingen of andere organisaties op het gebied van natuur- en landschapsbeheer kunnen voor deze ondersteuning in aanmerking komen. Nieuwe aanvragers maken daarbij extra kans.

75.000 euro beschikbaar voor landschapsprojecten Oost-Nederland

Al vier maal eerder keerde SBNL Natuurfonds geld uit vanuit dit fonds aan in totaal dertig projecten van diverse grootte in Oost-Nederland. Zoals landgoed De Barkel op de Wierdense Es een bijdrage heeft gekregen voor de aankleding en reconstructie van grafheuvels met een historische tuin met gewassen, planten en bomen uit de oudheid. Ook in het Montferland is er afgelopen jaar een project met vrijwilligers gestart voor de terugkeer van de patrijs. De keuze voor Oost-Nederland was een voorwaarde van de erflaters.

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 30 september een aanvraag indienen met een plan. De belangrijkste eisen voor dit plan zijn dat het een blijvend effect op het landschap moet hebben en aantoonbaar moet aansluiten bij een bestaande behoefte. Daarnaast moet het plan aansluiten bij de projectcriteria die te vinden zijn op de website van SBNL Natuurfonds.

Of u vraagt de projectcriteria en het aanvraagformulier aan via sbnl@sbnlnatuurfonds.nl

« Terug