Wandel 13 mei mee met SBNL door natuurgebied De Zumpe

De Zumpe 2012-04-13

Een stuk moeras in het Beschermd Natuurmonument De Zumpe

woensdag 26 april 2017 12:37

Donateurs van SBNL krijgen de kans om zaterdag 13 mei een wandeling te maken met een gids door het moerasgebied in het gebied De Zumpe bij Doetinchem. Het gebied is normaal niet toegankelijk voor publiek.
Er is nog voor een beperkt aantal mensen plek, dus meld u snel aan.

De Zumpe is een moerassig gebied van in totaal 120 hectare groot. Daarvan is 23 hectare Beschermd Natuurmonument. In dit fraaie natuurgebied ligt het stuk van de KNNV regio Doetinchem, dat is de Vereniging voor Veldbiologie. De excursie gaat door dit gebied van 3,5 hectare.

Zeldzame planten

Deelnemers aan de SBNL-excursie door het waterrijke gebied krijgen deskundige uitleg van gidsen over de flora en fauna. Het gebied bestaat uit kleine percelen met moeras, bosjes, schraal grasland sloten en een grote poel.
De Zumpe ligt laag in een omgeving met kwelwater. De bodem is overal anders en biedt een basis voor een grote variëteit in flora en fauna met bijzondere soorten. In het gebied groeien zeldzame planten zoals guichelheil, muskuskruit, aronskelk en eenbes.

Waterdichte schoenen

De excursie gaat door een deel van het gebied dat doorgaans niet toegankelijk is, voor het behoud van de rust en de natuur.
De excursie vertrekt om 14.00 uur vanaf de Vossenstraat 147 in Doetinchem. De afstand is een kleine 3 kilometer; de wandeling duurt bijna 2 uur. Het gaat over glibberige en door natte stukken van De Zumpe. Huidbedekkende kleding en laarzen of waterdichte hoge schoenen met profiel zijn daarom een must. Kinderen zijn onder begeleiding welkom, honden helaas niet. De wandelexcursie en het parkeren zijn gratis.
Deelnemers die zich opgeven ontvangen een routebeschrijving. Routeplanners geven het adres niet altijd goed aan omdat de verkeerssituatie is gewijzigd.

Informatie en opgave vóór woensdag 3 mei bij SBNL, info@sbnl.nl.

« Terug