Koninklijke onderscheiding voor bestuurslid Erik Somsen

Erik_NB_Jeroen-Hansen.jpgwoensdag 22 juni 2016 15:44

Erik Somsen, bestuurslid SBNL sinds 2008, en directeur a.s.r. vastgoed, heeft 21 juni jl. een koninklijke onderscheiding gekregen. Dit gebeurde tijdens een symposium over de toekomst van de grondgebonden landbouw.

Erik nam afscheid van a.s.r. omdat hij met pensioen gaat. Dit gebeurde met een receptie na afloop van het door a.s.r. vastgoed vermogensbeheer georganiseerde symposium “Duurzaam boeren op goede gronden”.

Totaal onverwacht
Aan het begin van dit symposium werd Erik verrast met een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding ontving hij uit handen van Frits Naafs, burgemeester van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Erik: 'Ik heb het symposium samen met collega's voorbereid en had met allerlei scenario's rekening gehouden, maar dit kwam echt totaal onverwacht.'

Grootste agrarische grondportefeuille
Erik kreeg de onderscheiding onder andere voor zijn bijdrage aan de groei van de landelijk vastgoedportefeuille, die de grootste agrarische grondportefeuille in Nederland is. Hij was nauw betrokken bij het ontstaan van de revisie van het Nederlandse pachtstelsel, het zogenoemde Akkoord van Spelderholt.

Met passie
Uiteraard is Erik blij met de onderscheiding. 'Ik vind het heel eervol, maar ik had mijn werk nooit kunnen doen zonder de samenwerking met vele anderen. Ik vind eigenlijk dat heel veel mensen met mij dat lintje hadden moeten krijgen. Ik ben wel heel erg trots. Ik ben mijn hele leven - en de laatste 15 jaar bij a.s.r. - met passie met dit onderwerp bezig. Ik vind het nog steeds de mooiste beleggingsportefeuille.' 

Vrijwilligerswerk
De verdiensten van Erik waren naast zijn betaalde werk zijn vele verdiensten als vrijwilliger in diverse besturen waaronder Landgoed Den Treek en SBNL. Erik ontving uit handen van voorzitter Frederik Nijpjes als blijk van waardering voor zijn inzet als bestuurslid een goed met hooi en streekproducten gevulde kruiwagen.

« Terug