Jubileumlindes op de Westeindsedijk

Boomplantdag Borsele mrt 2016-1.jpgvrijdag 18 maart 2016 10:50

Ter gelegenheid van het 400 jarig jubileum van de Borsselepolder + dorp Borssele werden er op 16 maart jl. vier jubileumlindes geplant. Twee van deze lindes kregen een plek op SBNL-terrein.

De boomplantdag werd gestart op de fraaie monumentale boerderij van de familie Boonman, de ‘Witte Pauw’, nabij de Westeindsedijk. 
Als onderdeel van de plantceremonie werden toekomstwensen van de aanwezigen door mevr. Miermans en dhr. Smits op een daarvoor bestemd document opgetekend. De wensen werden in een plantcapsule opgeborgen om tegelijkertijd met de wortels van de bomen te worden ingegraven. “Nog eens 400 bomen” was daarbij een veel geuite wens. 

Bij de entree van de Borsselepolder (het SBNL-deel van de Westeindsedijk) werden onder leiding van de Dorpsraad van Borssele de eerste twee lindes ter plant aangeboden. Het daadwerkelijke planten gebeurde in goede samenwerking tussen wethouder Connie Miermans en SBNL-coördinator Rini Smits. 

Onder begeleiding van een waterig lentezonnetje toog het gezelschap vervolgens richting het dorpsplein. Ook hier werden de wensen van de aanwezigen opgetekend en in een plantcapsule gestopt. De twee bomen werden daar met groot enthousiasme door kinderen van de Frank van Borsseleschool geplant.(www.facebook.com/franckvanborssele)

 

 

« Terug