Projecten nemen financiële bijdrage SBNL in ontvangst

vHtDC-uitr2015-allen_5670.jpg

De vertegenwoordigers van de veertien projecten tonen de cheques met het bedrag dat ze ontvangen. Fotograaf: Hans Menop.

21-01-2016 15:47 21-01-2016 15:47

Vertegenwoordigers van veertien projecten namen woensdag 20 januari tijdens een feestelijke bijeenkomst in Gorssel hun bijdrage in ontvangst uit het Baron en Baronesse Van Hemert tot Dingshof- Coldeweij Fonds, dat SBNL beheert.

In totaal ontvangen de veertien projecten een bedrag van 75.000 euro uit het fonds. De vertegenwoordigers gaven op de bijeenkomst een korte presentatie over hun project. Daarnaast  toonden ze zich zeer geïnteresseerd in elkaars initiatieven.

Het geld is afkomstig uit het Baron en Baronesse Van Hemert tot Dingshof- Coldeweij Fonds. Baronesse Dietje van Hemert tot Dingshof-Coldeweij uit Lochem liet bij haar overlijden eind 2010 haar vermogen en bezittingen na aan SBNL met de ‘opdracht’ om een fonds in te richten. Ze verbond aan de erfenis de voorwaarde dat het fonds ten goede moest komen aan natuur en landschap in Overijssel en in het deel van Gelderland ten oosten van de IJssel (de Achterhoek en Liemers).

De uitkeringscommissie heeft het SBNL-bestuur geadviseerd om veertien projecten van in totaal 31 aanvragen geheel of gedeeltelijk te honoreren.
Het bestuur kende op 17 december jl. die aanvragen conform het advies formeel toe.

Meer informatie is te verkrijgen bij Maaike Brasz: 
e-mail: m.brasz@sbnl.nl
telefoon: 0318 57 83 57

Meer informatie over de veertien projecten: Toegekend in 2015.

« Terug