Meld jouw Boom van het Jaar 2024 aan!

Mooie boom langs de Lekmaandag 06 mei 2024

Welke boom in jouw buurt verdient een nationaal podium? De 7e editie van de Nederlandse verkiezing van De Boom van het Jaar is gestart. Iedereen in ons land kan tot en met 26 mei 2024 een boom met een bijzonder verhaal aanmelden via www.deboomvanhetjaar.nl.

Boom met een verhaal

De Boom van het Jaar 2024 draait niet om de dikste, mooiste of oudste boom, maar om markante bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een legende, een historisch verhaal of om een boom met een bijzondere waarde voor een dorp of stad. De boom die een natuurramp overleefde of waaronder al sinds mensenheugenis het dorpsfeest plaatsvindt.

We doen dit natuurlijk met de bedoeling om meer aandacht voor de enorme betekenis van bomen te benadrukken: voor klimaat, duurzaamheid en biodiversiteit. Groen om de hoek verdient meer aandacht; bomen zijn de longen van de aarde.

Ook vertolken bomen een emotionele waarde. Zij vertellen ons verhalen die het waard zijn gedeeld en herinnerd te worden. In de afgelopen jaren wonnen onder meer de Bredase Troeteleik, de Moeierboom van Etten-Leur, de Markiezeneik op het Utrechtse landgoed Amelisweerd en de Marialinde in Oisterwijk deze eervolle titel.

Hier kun je je boom aanmelden! De uiterste indiendatum is 26 mei 2024.

« Terug