Mijn Natuur Herfst 2023 is recent verschenen

Weidebeekjuffer_HM_DSC7861.jpg

Weidebeekjuffer © Hans Menop

dinsdag 26 september 2023

Donateurs en abonnees van Mijn Natuur hebben recent het herfstnummer van Mijn Natuur op de mat ontvangen. Zoals altijd is het blad gevuld met mooie verhalen en zeker zo mooie foto's.

Mijn Natuur cover herfst 2023Wat kunt u zoal verwachten?

Natuurlijk geven we aandacht aan de verkiezing Boom van het Jaar 2023. We stellen alle provinciale kandidaten aan u voor. Mocht u uw favoriete kandidaat nog niet gesteund hebben? U kunt uw stem nog uitbrengen tot 16 oktober 12 uur via stem-op-uw-boom

Verder vindt u naast onze vaste rubrieken als 'kunst op je pad' o.a.artikelen over:

Het paapje ondanks hoog broedsucces toch bedreigd
‘Toen ik vijf was, keek ik uren naar huiszwaluwen bij een kerkje in Engeland - vogels zijn er daarna altijd geweest.’ Dat schrijft Herman van Oosten over zichzelf op de website van Oenanthe Ecologie. Recent onderzocht hij, samen met collega Willem van Manen van SOVON Vogelonderzoek Nederland, de broedbiologie van het paapje in Drenthe. Voor dit onderzoek ontvingen zij via SBNL Natuurfonds een bedrag van €20.000 uit de H.J.E. van Beuningenbijdrage van het Elise Mathilde Fonds.

Zijn onze bossen klaar voor de toekomst?
‘Kies voor klimaatslim bosbeheer.’ Die boodschap heeft Joukje Buiteveld voor boseigenaren om in te spelen op klimaatverandering. ‘Met passend plantmateriaal is er veel te winnen. Zorg voor meer diversiteit in het bos’, adviseert de onderzoeker van de WUR. Dat zal ertoe leiden dat bossen er in de toekomst anders uit gaan zien dan de Nederlander nu gewend is.

Biodiversiteit in Europese zoete wateren stagneert
Het herstel van de biodiversiteit in Europese riviersystemen is gestopt. Tot die conclusie komt een internationaal team van onderzoekers uit 22 Europese landen in een recente publicatie in het toonaangevende tijdschrift Nature. Maatregelen die in de afgelopen 50 jaar werden genomen om de waterkwaliteit te verbeteren, zoals waterzuivering, blijken onvoldoende effectief. Nieuwe maatregelen zijn nodig om de biodiversiteit verder te helpen, concluderen de onderzoekers.

Nieuwsgierig en nog geen abonnee?
Geef u op via https://www.sbnlnatuurfonds.nl/mijn-natuur

Of geef een abonnement cadeau!
Dat kan via https://www.sbnlnatuurfonds.nl/geef-een-abonnement-cadeau

« Terug