Mijn Natuur Zomer 2023 verschijnt binnenkort

IMG_6234_Erin Koopmans.JPEG

©Erin Koopmans

dinsdag 06 juni 2023

Donateurs en abonnees van Mijn Natuur ontvangen in de week van 19 juni het zomernummer van Mijn Natuur op de mat. Zoals altijd is het blad gevuld met mooie verhalen en zeker zo mooie foto's.

Mijn Natuur zomer 2023 cover

Wat kunt u zoal verwachten?


Samenwerking tussen a.s.r. en SBNL Natuurfonds van start

Met grote passen beent hij door het weiland. Af en toe duwt hij galant het schrikdraad naar beneden, zodat zijn gasten zonder elektrische schokken het terrein kunnen verkennen. Ondertussen rent een haas voor ons uit en schiet er een patrijs op uit de berm. John Heesakkers had ooit een gangbaar melkveebedrijf en maakte 12 jaar geleden de overstap naar biologisch. Een jaar of vijf geleden vielen de laatste puzzelstukjes op hun plek: hij koos voor agroforestry. Inmiddels staan er meerdere landschapselementen op zijn terrein die de transformatie compleet maken.

Een circulair huishouden in 2050: droom of realiteit?
Tweedehands kleding, zonnepanelen op je dak en groente uit eigen tuin. Is het denkbaar dat ons huishouden in 2050 volledig circulair is? Waarschijnlijk niet, zegt onderzoeker Saskia Keesstra (WUR). Maar als we allemaal de sprong wagen en één of meerdere aspecten van onze leefstijl aanpassen, kunnen we een heel eind komen. ‘Veel mensen weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Ze denken dat alles meteen anders moet, helemaal duurzaam. Met kleine stapjes ben je ook al goed bezig. Maar het doet natuurlijk wel pijn. Nu eens niet op die vliegvakantie, niet barbecueën, of juist wel die biologische groente kopen.’

Hoe krijgen we das en bever op het juiste spoor?
Hij leeft een verscholen en bescheiden leven, diep onder de grond. Toch zorgt zijn aanwezigheid dit voorjaar ineens voor vette krantenkoppen. Een paar dagen lang verbleekt zelfs de wolf in zijn schaduw. Want op verschillende plaatsen in ons land dreigt het spoor te verzakken door gravende dassen. Van een ongeziene en onbesproken diersoort verandert hij plots in een reëel gevaar voor onze infrastructuur.

Nieuwsgierig en nog geen abonnee?
Geef u op via https://www.sbnlnatuurfonds.nl/mijn-natuur

Of geef een abonnement cadeau!
Dat kan via https://www.sbnlnatuurfonds.nl/geef-een-abonnement-cadeau

« Terug