Kent u een boom met een mooi verhaal? Meld hem aan voor de Boom van het Jaar verkiezing 2023!

Boom_HodB_HM_DSC3405.jpg

© Hans Menop

dinsdag 02 mei 2023

De zesde editie van de Nederlandse verkiezing van De Boom van het Jaar is gestart. Iedereen in ons land kan t/m 25 mei zijn of haar favoriete boom met een bijzonder verhaal aanmelden via www.deboomvanhetjaar.nl. De verkiezing van De Boom van het Jaar maakt deel uit van European Tree of the Year. SBNL Natuurfonds verzorgt sinds 2018 de Nederlandse inzending voor deze verkiezing.

De Boom van het Jaar 2023 draait niet om de dikste, mooiste of oudste boom, maar om markante bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een historisch verhaal of om een boom met een bijzondere waarde voor een dorp of stad. In de afgelopen jaren wonnen achtereenvolgens de Bredase Troeteleik, de Heksenboom in Bladel, de Moeierboom van Etten-Leur, de Instagram-linde in Maasniel en de Utrechtse Markiezeneik op landgoed Amelisweerd deze eervolle titel. 

Tot en met 25 mei kan iedereen zijn favoriete boom met verhaal aanmelden. Daarna kiest de jury voor elke provincie één boom. Deze 12 genomineerden worden begin september bekendgemaakt. Van 4 september tot 16 oktober mag iedereen in Nederland stemmen op de boom van zijn keuze. De boom met de meeste stemmen wordt uitgeroepen tot De Boom van het Jaar 2023. Deze winnaar wordt feestelijk gehuldigd en is tevens de Nederlandse inzending voor de European Tree of the Year in 2024. 

« Terug