Lentenummer Mijn Natuur verschijnt rond 19 maart

_96A7364- Grutto.jpg

© Ingrid van Biljouw

donderdag 10 maart 2022

Donateurs en abonnees kunnen rond 19 maart het Lentenummer van Mijn Natuur in de brievenbus verwachten. Het blad is wederom gevuld met mooie foto's en verhalen. Wat kunt u zoal verwachten?

O.a. de volgende verhalen komen aan bod:Mijn Natuur lente 2022 pagina 01 jpeg

Pieter Winsemius over weidevogels
Provincies en boerencollectieven gaan aan de slag met de inrichting van weidevogelgebied, vertelt oud-minister Pieter Winsemius, de aanvoerder van het Aanvalsplan Grutto. Waterpeil omhoog, kruidenrijk gras, later maaien, goede vergoedingen en predatoren bestrijden. ‘Het hele verhaal van biodiversiteit wordt flauwekul, als je de grutto niet overeind houdt.’

Natuurinclusief scenario biedt kansen
Wat als Nederland in 2050 volledig natuurinclusief gericht is? Wat levert dat de samenleving op in relatie tot bijvoorbeeld klimaatverandering, biodiversiteit en waterkwaliteit? Over die vragen bogen het PBL en de WUR zich in het rapport Natuurverkenning 2050 – Scenario Natuurinclusief. Met als resultaat een optimistisch perspectief.

Nieuwe projecten SBNL Natuurfonds
Van hoogstamrassen tot foeragewagen. Van notenbomen tot rozentuin. Van een meanderende beek tot Bentheimer schapen. Van natuur bij de schaatsbaan tot het broedsucces bij strokenteelt. SBNL Natuurfonds heeft opnieuw bijna anderhalve ton beschikbaar gesteld, vanuit verschillende fondsen, voor landschapsontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek. In totaal werden vijftien projecten gehonoreerd.

Nieuwsgierig geworden en (nog) geen abonnee of donateur?
Kijk voor meer informatie op
https://www.sbnlnatuurfonds.nl/mijn-natuur of 
https://www.sbnlnatuurfonds.nl/donateur-worden

« Terug