120.000 euro beschikbaar voor landschapsprojecten in Gelderland en Overijssel

20180502_183809_Pothaar_Sterrebos.jpg

Het Sterrebos bij museumboerderij De Pothaar in buurtschap Het Venne achter Loo-Bathmen is in ere hersteld mede dankzij een bijdrage van € 5.000,- uit het Van Hemert Fonds. © Bertina Paalman

woensdag 30 juni 2021

SBNL Natuurfonds trekt opnieuw 120.000 euro uit voor ondersteuning aan landschapsprojecten in Gelderland en Overijssel. 15.000 euro is bestemd voor projecten in West-Gelderland, de rest van het geld voor Overijssel en het overige deel van Gelderland. Particuliere eigenaren van landgoederen en natuurterreinen, Agrarische Natuurverenigingen of andere organisaties op het gebied van natuur- en landschapsbeheer kunnen voor deze ondersteuning in aanmerking komen. Nieuwe aanvragers maken daarbij extra kans.

Al achtmaal eerder keerde SBNL Natuurfonds geld uit aan in totaal 68 projecten van diverse grootte in deze beide provincies. Zoals Erfgoed Landfort in Megchelen die een bijdrage kreeg voor het in oude luister herstellen van de historische moestuin. Ook Erve Meijerink op landgoed Vilsteren ontving geld voor de aanleg van een pluktuin en een voedselbos.

Geïnteresseerden kunnen tot 30 september 2021  bij SBNL Natuurfonds een aanvraag indienen via de website.

De belangrijkste eisen voor de aanvraag zijn dat het een blijvend effect op het landschap moet hebben en aantoonbaar moet aansluiten bij een bestaande behoefte. Daarnaast moet het plan voldoen aan de projectcriteria die te vinden zijn op de website van SBNL Natuurfonds.

« Terug